Proiecte de tip BTS

AAAAAA

 

Un proiect BTS ("built-to-suit")  este o cladire construita la cerere, pentru a se potrivi nevoilor specifice ale unui anumit investitor. Un astfel de proiect de investitii implica proiectarea si construirea unei cladiri pentru productie sau depozitare in stricta conformitate cu cerintele unui client, asa cum este comandata de acesta. Scopul unui proiect BTS este de a dezvolta un proiect destinat inchirierii sau revanzarii ulterioare. Proiectele BTS sunt construite de catre dezvoltatorii imobiliari cu experienta, specializati in constructii de spatii industriale si depozite.

Jones Lang LaSalle este o firma de consultanta cu experienta care ofera servicii si reprezentarea clientilor din domeniul industrial. Dispunem de o echipa dedicata de consultanti specializati in proiecte de tip BTS. Vom indentifica cea mai buna locatie pentru dezvoltarea unitatilor de productie si va vom oferi consultanta in alegerea partenerilor pentru a dezvolta proiectul. In numele clientilor nostri, ne angajam in licitatii si negocieri cu dezvoltatorii de proprietati imobiliare si participam la proiectarea si amenajarea spatiului de productie, la transferul si instalarea liniilor de productie.

Proiectele BTS sunt in prezent dezvoltate si in Romania. Companiile de productie si de distributie sunt in continua cautare a proiectelor de tip BTS. Acest lucru face posibila selectarea unei locatii personalizate pentru un anumit proiect de investitii si proiectarea cladirii si a specificatiile sale pentru a se potrivi cu necesitatile clientului.

Astfel de proiecte permit utilizarea la maxim a spatiului de depozitare, optimizarea procesului de productie si adaptarea spatiului pentru a se potrivi cu specificatiile tehnice ale fiecarui tip de activitate. In cazul unui proiect BTS, clientul poate modela spatiul inchiriat si poate specifica orice detaliu in functie de necesitatile sale, deoarece  proiectul este dezvoltat in stricta conformitate cu cerintele clientului. Clientul  este liber sa combine spatii de birouri, de productie si de depozitare pentru a obtine exact necesarul de spatiu, o combinatie care sa se asigure si cea mai eficienta utilizare a spatiului.

Pana in prezent, am sustinut dezvoltarea a numeroase proiecte de productie  la cerere pentru urmatoarele companii:

The TORO Company - proiect BTS, dezvoltat in Ploieeti de catre Alinso Group 

Rhein Vision – proiect BTS, dezvoltat in Ploiesti de catre Alinso Group 

Divizia Honeywell Friction Materials - achizitie de teren in scopul dezvoltarii unui proiect BTS (ocupat de proprietar)


Etapele de proiectare si de dezvoltare a unei proprietati industriale de tip build-to-suit:

01. Analiza cerintelor clientului si stabilirea strategiei de dezvoltare a proiectului

02. Pregatirea specificatiilor tehnice

03. Selectia si analiza potentialelor terenuri pretabile pentru dezvoltare

04. Organizarea licitatiei pentru alegerea dezvoltatorului - selectarea celei mai bune oferte

05. Negocierea si semnarea unui contract de inchiriere a spatiului la cheie sau a unui contract de vanzare-cumparare

06. Lucrari de proiectare si obtinerea autorizatiei de constructie de catre compania desemnata sa construiasca proiectul

07. Predarea-primirea spatiului, împreuna cu autorizatia de functionare

Avantajele construirii unui proiect de tip BTS:

- orice amplasament - proiectul este dezvoltat intr-o locatie aleasa de client, fie pe un teren detinut de companie sau un teren selectat pentru a se potrivi nevoilor clientului si achizitionat de catre dezvoltator pentru proiect.

- necesarul de spatiu – suprafata necesara de spatii industriale, de depozitare, de birouri si destinate angajatilor este in functie de cerintele clientului, forma spatiului, de asemenea, se potriveste nevoilor operationale ale clientului.

- functionarea –utilizarea noului spatiu industrial construit este in conformitate cu cerintele specifice ale clientului, in timp ce spatiul este adaptat activitatii desfasurate. Constructorul ofera un spatiu la cheie, insa, la cererea clientului, poate pregati si coordona infrastructura tehnologica si tehnica pentru procesele de operare.

- reducerea riscului investitional – angajarea unui dezvoltator experimentat in proprietati imobiliare are ca rezultat scadere semnificativa a riscului de investitii si o scurtare a graficului de livrare a proiectului si, in consecinta, unitatea industriala devine operationala mai devreme.

- reducerea costurilor  de constructie - utilizarea puterii de cumparare superioare a dezvoltatorului (care efectueaza comenzi en-gros), duce la o scadere semnificativa a costurilor de constructie si de conectare la reteaua de utilitati.

 De asemenea, este de retinut faptul ca proiectele BTS implica o abordare extrem de individualizata a clientului, care intra in contact cu o echipa dedicata BTS. Un astfel de mod de cooperare permite reducerea costurilor legate de investitii si de intretinere, optimizarea proceselor de logistica si adaptarea la particularitatile activitatii.

Un alt avantaj al proiectelor de BTS este flexibilitatea dezvoltarii ulterioare si posibilitatea extinderii sau mutarii unitatii de productie sau de a prelungi contractul de inchiriere pentru spatiul existent dupa terminarea perioadei de inchiriere.

 Jones Lang LaSalle intampina oportunitatea de a va asista pe parcursul intregului proces, de la selectia a terenurilor potrivite, alegerea dezvoltatorului, pana la negocierea termenilor de colaborare si implementarea proiectului de tip BTS.

Functie disponibila dupa autentificare
Trimite pagina unui prieten:
Email Prieten:
*
Email-ul tau:
*
Comentarii: